maanantai 13. heinäkuuta 2015

42 vuorokautta täynnä

Qillan tiineyttä on nyt takana 42 vuorokautta, eli 6 viikkoa. Q tunnetaan kotona nykyään paremmin nimellä "paksu-maija", maha linja on laskeutunut melkoisesti, ja nisät ovat alkaneet kasvaa vauhdilla.
Painoa on tullut lisää parisen kiloa, ja nythän pennut vasta aloittavat kasvuaan.

Kuvassa Qilla 40. tiineysvuorokaudella kuvattuna, mahan pyöristymisen näkee tästä selvästi, vaikka mustaa koiraa onkin erittäin hankala kuvata.j

Tiineyden aikainen matolääkitys on nyt huolehdittu, Qilla sai axilur-kuurin, ja samalla kertaa madotin myös perheemme muut koirat.  Edelleen lenkkeilemme päivittäin, Qilla liikkuu mielellään ja vauhdikkaasti. Toki vauhti on alkanut hidastua, ja sellainen Qillalle ominainen sähäkkyys liikkeistä puuttuu, mutta se lienee tässä kohtaa jo aivan sallittua. Harrastuksista olemme jääneet tauolle heti asututuksen jälkeen, toki pientä aivojumppaa on aina välillä lenkkien lisäksi harrastettu.

Ruuan määrää olen lisännyt Qillalle viidenneltä viikolta eteenpäin, ja nyt Qilla syökin kolmesti päivässä, jotta annoskoot eivät kasva aivan valtaviksi. Normaaliin ruokavalioon olen ottanut lisäksi Belcando-merkkisen kuivaruuan, jotan Qilla saa noin puolet päivän ruoka-annoksesta. Tämän lisäksi ruokakuppiin menee monipuolisesti erilaisia lihoja, satunnaisesti luita ja rustoja, sekä joskus myös kaurapuuroa tms.

Odotusta lienee jäljellä hieman vajaat 3 viikkoa. 63 vuorokautta astutuksesta tulee täyteen 3.8, mutta jos tuloillaan on iso pentue, ne saattavat syntyä jo viikon 31 loppupuolella.  Pentuhuonetta on pikkuhiljaa alettu valmistella, pentulaatikko on rakennettu valmiiksi ja peitot ja patjat laatikkoon on pesty, samoin koirien pyyhkeet on pesty ja viikattu kaappiin odottamaan synnytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti