maanantai 17. elokuuta 2015

Pennut 2 viikkoa

Pennut ovat ehtineet kahden viikon ikään, ja melkein kaikilla ovat silmät jo auenneet.  Pentulaatikossa liikutaan jo hataraa kävelyä hyljemäisen ryomimisen sijaan, ja luulen että pian alkaa olla aika laajentaa elinpiiriä pentulaatikon ulkopuolelle.
Kynnet on leikattu kertaalleen kaikilta, suurin osa porukasta suhtautui kynsienleikkuuseen varsin tyyynesti, mutta muutama pentu osoitti kyllä kuuluvasti mieltään tästä toimenpiteestä.
Kasvukäyrät ovat hieman tasoittuneet ensimmäisen viikon jälkeen, kaksi pentua on ylittänyt kilon rajapyykin, eikä se muillakaan ole kaukana. Tärkeintä kuitenkin on, että jokainen pentu kasvaa tasaisesti omalla käyrällään.

Eilen pennut pääsivät kameran eteen, tässäpä maistiaisia


Läjä tyttöjä

Tytöt toisesta suunnasta
Poikien nassuja
Pojat

Kasa hylkeitä


Pojat

Pojista kaksi etsii vielä omaa kotia!
Pennut luovutetaan 7-8 iässä, rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä ja mukaan ne saavat pentupaketin. Pennut tullaan pentutestaamaan 5-6 viikon iässä, pentutesti antaa lisätietoa pennuista minulle kasvattajana, ja se antaa eväitä myös pentujen tuleviin koteihin.  Jokainen pentu on yksilö, eikä pentutestistä voi suoraan päätellä, millainen aikuinen koira pennusta kasvaa, koska siihen vaikuttavat toki kasvatus ja kasvuympäristö. Mutta testistä saa osviittaa pennun ominaisuuksista.

Toivon pentujen tulevien kotien olevan aktiivisia koteja. En edellytä, että pennunottajan on oltava metsästystä harrastava koti, mutta toivon avointa suhtautumista rodunomaisiin kokeisiin ja toimintaan. Autan ja tuen pennunomistajia koulutusasioissa lajista riippumatta parhaani mukaan, ja järjestän myös pentutapaamisia koulutuksen merkeissä.
Pelkäksi kotikoiraksi turbocockeri ei sovellu, ne ovat vilkkaita ja toiminnanhaluisia.  Jos sinulla on kotonasi paikka vauhdikkaalle turbolle, ja kaipaat kaveria metsälle tai muihin harrastuksiin, ota yhteyttä! 

e-mail merja.froberg(at)nettinita.net tai puh. 040-3022610

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti